Selskabet for
Arbejderhistorie

Ø-kulturfestival 2021 - online og livestreaming

			
			

Også i år afholder Enhedslisten sin kulturfestival, omend under andre omstændigheder end tidligere. Det sker lørdag den 30. januar 2021.

SFAH har igennem årene fået mulighed for at afholde en workshop på festivalen om et arbejderhistorisk relevant emne. Det havde vi også aftalt med Enhedslisten at gøre igen i år, men, men, men … coronaen har som med så meget andet stukket et kæp i hjulet på den traditionelle form for dette arrangement.

Kulturfestivalen bliver dog til noget i år, men under andre former. Her er, hvad Enhedslisten skriver:

“Kunsten og kulturen har det svært i disse COVID19 tider. Kulturfestivalen er blevet en tradition og derfor giver vi ikke op, selvom nye restriktioner sætter begrænsninger. Vi glæder til, at vi for fjerde gang i træk kan invitere til kulturfestival. Det kan ikke blive helt som det plejer.

Vi går online og streamer en kulturdag i et spor med følgende tema:

“Er den danske befolkning et sagtmodigt, følgagtigt eller stridbart folk?” Faglitteratur møder skønlitteratur og fortæller os noget om, hvem vi er som folk. Vi sætter fokus på konflikter, social ulighed, angreb på demokratiet før og nu. Til eftertanke i forhold til vor egen tid. Kan litteraturen gøre os klogere, når det er krisetid. Følgende forfattere deltager:

Knud Romer,  Lars-Martin Sørensen, Kirsten Thorup, Gertrud Tinning, René Karpantschof, Peder Frederik Jensen og Søren Kolstrup.

Kirsten Thorup

Søren Kolstrup

Vores tidligere formand, Søren Kolstrup, interviewer forfatteren Peter Frederik Jensen – klik  her.

Anmelderredaktør på vores tidsskrift Arbejderhistorie, Torkil Sørensen, skal interviewe forfatteren Kirsten Thorup. Læs mere – klik her

Forsamlingsrestriktionerne ændres hele tiden. Forhåbentlig kan vi mødes i KU.BE på Dirch Passers allé 4 på Frederiksberg. Alternativt i landstingssalen på Christiansborg.

Vi ta’r pulsen på kunsten og kulturen igen  i 2021.”-

Følg med i programmet – klik her