Selskabet for
Arbejderhistorie

Nyt nummer af Arbejderhistorie

			
			

I det nye nummer af tidsskriftet Arbejderhistorie lægger Niels Erik Rosenfeldt og Julie Birkedal Riisbro yderligere nogle brikker til dette mønster. Her drejer det sig i første række om to fremtrædende sovjetspioner, der i en periode opererede i København og senere blev placeret på nogle af de vigtigste poster i det sovjetiske hemmelige politis globale efterretningsnetværk.

Gennem de seneste år er der blevet afdækket en række vidnesbyrd om de hemmelige aktiviteter, som Den Kommunistiske Internationale (Komintern), og de forskellige sovjetiske efter-retningstjenester udfoldede på dansk grund eller med dansk bistand i perioden mellem Første og Anden Verdenskrig.

Ud over denne artikel indeholder nr. 1-2018 følgende:
Ditte Lærkedahl Jensen: Den legitime seksuelle nydelse og rammerne for seksuelt samliv i starten af 1900-tallet. Fremstillinger af det normale sexliv, som det blev formidlet i 12 seksualoplysende bøger på dansk i perioden 1900-1920.

Hanne Schaumburg: Som sædvanligt? Forsørgelsesgrundlaget for kvinder i moderne tid. En undersøgelse af Randers, Grenå og Ebeltoft 1787-1901

Essays:
Margit Bech Vilstrup
: Kampen om arbejderne – et essay om et politisk nøglebegreb
I en ny ph.d.-afhandling diskuteres arbejderbegrebet som et politisk kampbegreb, der har spillet en central legitimerende og mobiliserende rolle gennem de sidste godt 250 år.

Knud Knudsen: Tony Judt (1948-2010)
Artiklen tegner et portræt af historikeren Tony Judt, der især blev kendt for sit storværk om Europa efter Anden Verdenskrig og for sine kontroversielle historisk funderede vurderinger af vor tids moderne politik. I sine sidste skrifter før sin død i 2010 søgte Judt at formulere programmet for et ”universalistisk socialdemokrati” i det 21. århundrede.

Anmeldelser

Nyt om litteratur og konferencer v. Jesper Jørgensen:
*Udenlandsk forskningslitteratur i Arbejdermuseet og ABA 2017
*Tre Revolutionskonferencer i København, 2017

Bliv medlem og modtag tidsskriftet – klik her og læs nærmere om de forskellige medlemskaber.

Dette nummer sælges også i løssalg – prisen er 200 kr. Indsæt beløbet på vores Mobilpaykonto: 92 59 7. Skriv dit navn og adresse i beskedfeltet og tilføj: AH 1-2018. Pengene kan også overføres via vores bankkonto – klik her

Nyt nummer af Arbejderhistorie