Selskabet for
Arbejderhistorie

Gerson Trier - revolutionær, intellektuel og jødeTirsdag 22. januar 2019

Array
(
)

SFAH og Selskabet for Dansk Jødisk Historie afholder den 22. januar et fælles foredragsarrangement. Ingen entré.

Tilmelding pr. mail til Allan Falk [allan@falk.to] senest d. 20/1-2019.

Anledningen er, at det den 22. december 2018 var 100 året for den jødiske revolutionære socialist og intellektuelle Gerson Triers død i 1918. Han blev 67 år gammel.

Trier var mag.art. i fransk og kemi. Efter nogle år i Paris og i London, hvor han blev ven med Friedrich Engels, blev han, sammen med sin mangeårige kampfælle Nicolaj L. Petersen en af de mest fremtrædende personligheder på den socialistiske venstrefløj i Danmark.

Trier blev ekskluderet af Socialdemokratiet for at kritisere partiets reformsøgende kurs og var i 1890 medstifter af Det Revolutionære Socialistiske Arbejderparti (RSAP).

Trier var initiativtager til Folkeuniversitetet og meget aktiv i arbejderdannelsen, hvor han underviste blandt andet i socialismens historie og teorier.

Foredragsholder er Hans-Norbert Lahme. Han er historiker, MA fra universitet i Tübingen og dr.phil. fra Odense Universitet i 1982. Hans nye bog om RSAP forventes udgivet i januar. Lahme er efter mange års virken som konsulent for et stort dansk ingeniørfirma nu bosat i Livingstone/Zambia.

Som en ekstragevinst vil han efter foredraget fortælle om det hedengangne jødiske liv i den afrikanske by.

Ingen entré

Tid

Tirsdag 22. januar 2019, kl. 19-Tirsdag 22. januar 2019, kl. 21