Selskabet for
Arbejderhistorie

SFAH Podcast - www.radiostjernen.dk

På denne kanal bringer vi fortællinger, interviews, reportager og dokumentarer til det hørende øre. De er produceret med det formål at berette om arbejderbevægelsens mange sider – fagligt, politisk, kulturel og socialt.

Malerrapporten 3. Det gik så hårdt udover familierne - episode 3

34:25 min. Af Jon Benkert Holtetjbholtet@gmail.com› og Nick Kofod Mogensennickkofodmogensen@gmail.com

Array ( [0] => stdClass Object ( [ID] => 6108 [post_name] => malerrapporten-del-1 [kapitel] => 1 [title] => Malerrapporten 1. Oprør på pladsen ) [1] => stdClass Object ( [ID] => 6110 [post_name] => malerrapporten-del-2 [kapitel] => 2 [title] => Malerrapporten 2. På tværs af klasseskellene ) [2] => stdClass Object ( [ID] => 6102 [post_name] => malerrapporten-del-3 [kapitel] => 3 [title] => Malerrapporten 3. Det gik så hårdt udover familierne ) )

Malerrapporten er en podcast i tre afsnit om, hvordan man i 1970erne opdagede de skadelige virkninger af alkoholbaseret maling – et fænomen kendt som Malerhjerne. I denne serie får du via interviews indblik i hvordan danske malere led under disse skader. Men også hvordan kampen for et mere sikkert arbejdsmiljø ændrede dette igennem udgivelsen af arbejdsmiljøundersøgelsen Malerrapporten. Følg med når vi i de næste tre afsnit af podcasten skruer tiden tilbage til et Danmark, hvor sikkerhedsforholdene på arbejdspladserne var en helt anden end i dag.

Malerrapporten. Episode 3: Det gik så hårdt udover familierne

I det tredje og sidste afsnit af Malerrapporten skal vi høre om hvordan skaderne fra den giftige maling fik konsekvenser for malernes helbred og familie. Det skabte senere problemer, da det kom til at søge erstatning for skaderne. Dette fortæller Dorte Justesen om igennem sit arbejde som socialrådgiver for de skadet malere i 1980erne. Et arbejde der omhandlede at hjælpe malerne til at søge erstatning hos myndighederne for de permanente arbejdsskader. Hertil skildrer maleren Benny Christensen og læge Martin Døssing vanskelighederne med at få de skadet malere i tale.

 

Kredit

Produceret af SFAH for Malernes Fagforening Storkøbenhavn.
Manuskript og oplæsning af Nick Kofod Mogensen.
Redigering og produktion af Jon Benkert Holtet.
Mixet af Sander Jørgensen i Huset Studios.

Redaktion

Lotte Printz
Nick Kofod Mogensen
Pernille Skjold Jensen
Amanda Tholstrup Bomholdt
Jon Holtet
Åge Skovrind
Christian Holtet
Mads Bruun Pedersen