Om det er FORÅRSFORNEMMELSER, FOLKEAFSTEMNING ELLER FÆLE EKSAMENSTIDER, der gør det, ved vi ikke (helt!), men noget er kommet i vejen for tilslutningen til vores kursus. Så derfor flytter vi det til oktober.
Så hvis du er interesseret i arbejderhistorie, og har lyst til at lære, hvordan man laver podcasts, interviewe levende og døde kilder til lyd og formidle historisk viden – så er det her kursus arrangeret af Selskabet for Arbejderhistorie måske noget for dig.
Alt, du i første omgang skal gøre, er at sende os en idé til en podcast med et arbejderhistorisk emne – bredt forstået.
Skriv et par linjer eller en halv side om din idé og send den til lotte@livihistorien.dk senest mandag den 12. september – så får du besked senest mandagen den 26. september, om du er optaget på kurset.
Bemærk: Det er IKKE tilstrækkeligt at markere her på opslaget, at man vil deltage – man skal sende skrive til ovenstående mailadresse!
Det finder sted lørdag og søndag 1. og 2. oktober 2022 fra klokken 10 til 16 begge dage i elektrikernes fagforening, Tikøbgade 9, 2200 København N.
Der er et deltagergebyr på 100 kr., som dækker frokost mv. begge dage.
Vi har 12 pladser og vælger deltagere ud fra de indsendte idéer. Det er ikke et krav, at du er historiestuderende, men du skal have lyst til at formidle historie til lyd og kunne formulere en idé i en historisk ramme.
Selve kursets indhold er teknisk, journalistisk og historisk.
Gennem oplæg, lytteseancer, dialog og ikke mindst øvelser gennemgår vi i løbet af kurset, hvad podcasts er, og hvordan de bliver til. Fra idé og tanker om kilder (døde såvel som levende) og opbygning til optagelse, speak og redigering. Du får selv en recorder i hånden, får anvendelige tips til og mulighed for at prøve kræfter med interviews og speak. Og du bliver introduceret til helt basale færdigheder i redigeringsprogrammet Hindenburg, så du selv har produceret en lille podcast, inden weekenden er omme.