Prekariatet og de nye udfordring

Prekariatet og de nye udfordring

Posted d. 4. juni 2018

“Når arbejdet bliver usikkert” var titlen på en heldagskonference, som Selskabet for Arbejderhistorie og Arbejdermuseet arrangerede den 22. marts i år.

Her blev en fyldt sal på museet inspireret og udfordret af blandt andre en britiske samfundsforsker og debattør Guy Standing.

Han talte i sin indledning – og den efterfølgende debat med både Kr. Weise fra tænketanken Cevea og med konferencedeltagerne – om de forandringer, som samfundsstrukturen og klasserne har gennemgået i globaliserings periode.

Guy Standing

I denne video kan hele Standings foredrag ses og høres.

Niels Jul Nielsen

Prekariseringen kan i vore dage synes som et nyt fænomen knyttet til de samfundsforandringer, som har sat sine spor de seneste 20-30. Men at arbejde under usikre forhold og være underlagt et uorganiseret arbejdsmarked har altid præget det kapitalistiske samfund. Det redegjorde antropolog Niels Jul Nielsen i sit foredrag. Hør og se hele hans indlæg – klik her.


Konferencen blev støttet økonomisk af 3F, Dansk Artistforbund, it-fagforeningen PROSA og Dansk Magisterforening. Videoerne er redigeret af Ida Sofie Benkert Holtet.