Selskabet for
Arbejderhistorie

Prekariatet og de nye udfordring

Guy Standing

“Når arbejdet bliver usikkert” var titlen på en heldagskonference, som Selskabet for Arbejderhistorie og Arbejdermuseet arrangerede den 22. marts i år.

Her blev en fyldt sal på museet inspireret og udfordret af blandt andre en britiske samfundsforsker og debattør Guy Standing.

Han talte i sin indledning – og den efterfølgende debat med både Kr. Weise fra tænketanken Cevea og med konferencedeltagerne – om de forandringer, som samfundsstrukturen og klasserne har gennemgået i globaliserings periode.

Guy Standing

I denne video kan hele Standings foredrag ses og høres.

Niels Jul Nielsen

Prekariseringen kan i vore dage synes som et nyt fænomen knyttet til de samfundsforandringer, som har sat sine spor de seneste 20-30. Men at arbejde under usikre forhold og være underlagt et uorganiseret arbejdsmarked har altid præget det kapitalistiske samfund. Det redegjorde antropolog Niels Jul Nielsen i sit foredrag. Hør og se hele hans indlæg – klik her.


Konferencen blev støttet økonomisk af 3F, Dansk Artistforbund, it-fagforeningen PROSA og Dansk Magisterforening. Videoerne er redigeret af Ida Sofie Benkert Holtet.