Selskabet for
Arbejderhistorie

Midtjysk Arbejderhistoriefestival 2023

			
			

Lørdag d. 11. november gennemførte SFAH i samarbejde med midtjyske fagforeninger og Faglige Seniorer for første gang en midtjysk arbejderhistoriefestival. Det foregik i Silkeborg i lokaler hos 3F og FOA. Omkring 100 deltagere havde fundet vej til festivalen, der bød på paneldebat om formiddagen og foredrag i tre spor om eftermiddagen. Blandt ingredienserne var også musikalske indslag, kaffe og morgenbrød og mulighed for at frekventere en pølsevogn, ligesom der var bogsalg – og mulighed for at melde sig ind i SFAH.

Der lægges op til, at det bliver en ny tradition med en årlig midtjysk arbejderhistoriefestival som et samarbejde mellem SFAH og faglige organisationer.

Dagens program så således ud:

Morgensang kl 10 se nærmere her

Aktuel debat kl. 10:30 – 12:00

KLIMA, GRØNNE JOB OG RETFÆRDIG OMSTILLING ved: Steen Gade og Jakob Lykke

Der er opbrud på snart sagt alle fronter i samfundet, både i Danmark og udlandet. Det samfund. vi har kendt i årtier, er under store forandringer – industrier udfases. nye kom­mer til og omstilling af både job og privatliv skaber store udfordringer i både by og på land. Hvordan sikres det, at vi får hånd om klimaet i fremtiden? Hvordan bliver gamle job til nye? Og hvem skal bidrage til omstillingen, så den bliver retfærdig?
Kom og giv dit bidrag til denne vigtige debat – så det bliver os, der styrer forandringen og ikke den, der styrer os.

kl. 12-13: FROKOSTPAUSE MED MULIGHED FOR AT DYRKE PØLSEVOGNENS

kl. 13 . 16 program i 3 spor se: nærmere her

Midtjysk Arbejderhistoriefestival 2023