Selskabet for
Arbejderhistorie

Sommerhøjskole: Arbejderhistorie, kunst, kultur og klimaSøndag 31. juli 2022

Array
(
)

En uge i arbejderbevægelsens historie, kunst, sang og musik. Mulighed for at deltage i et spor med akvarel, maleri m.m.

Søndag den 31. juli – lørdag den 6. august afholdes der igen i år en sommerhøjskole med fokus på arbejderhistorie og arbejderkultur.

Denne gang på Gram Højskole i Sønderjylland, hvor SFAH og Arbejdernes Kunstforening har tilrettelagt et omfattende program med en buket af spændende foredrag, udflugter, debatter og hyggeligt samvær.

“Arbejderbevægelsen og højskolen har brug for hinanden”. Sådan sagde landets tidligere kulturminister Joy Mogensen tilbage i 2020. Sidste år tog Jyderup Højskole hende på ordet og udgjorde rammen om det år arbejderhistoriske sommerkursus.

Nu er vi rykket til grænselandet og i samarbejde med Selskabet For Arbejderhistorie og Arbejdernes Kunstforening har vi lavet et nyt ugekursus.

Her kommer vi rundt om arbejderbevægelsen; historien, kunsten og kulturen men også nutidens klimaudfordringer og deres konsekvenser for arbejderbevægelsen.

Der vil også hver dag være mulighed for at deltage i malerlinjen.

Der bliver foredrag om den socialdemokratiske kulturpolitiker Julius Bomholt, om hvad og hvem en arbejder er, om solidaritet og fodbold under borgerkrigen i Spanien i 1936 – 1939, om klimakampen i dag og i fremtiden, om arbejderbevægelsen i grænselandet, om revolution og en række andre emner.

Se en oversigt over programmet på: www.gramhojskole.dk

Der er også en særlig udflugt til lokalområdet Sønderborg med fokus på arbejderopstanden i samarbejde med Sønderborg Arbejderhistoriske Forening om Danmarks første og hidtil eneste arbejderråd i 1918 samt en udflugt til Flensborg.
Som medlemmer af SFAH og/eller af Arbejdernes Kunstforening får man 300 kr. i rabat på kursusgebyret. Tilmelding sker via Gram Højskoles hjemmeside.

Tid

Søndag 31. juli 2022, kl. 00-Lørdag 6. august 2022, kl. 23:59