Niels Finn Christiansen (Foto: Kim Nielsen)Lizette Risgaard (Foto: FH)
Selskabet for
Arbejderhistorie

SFAH 50+1 årsjubilæumLørdag 4. december 2021

Array
(
)

Den 4. december 1970 var Folkets Hus-bygningen på Enghavevej rammen om den stiftende generalforsamling i, hvad der i første omgang kom til at hedde Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (SFAH), og fra 2016 hedder Selskabet for Arbejderhistorie.

Mødet tiltrak både historikere, fagforeningsfolk studerende og engagerede historieentusiaster. I bygningen lå allerede dengang Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA), og selskabets aktiviteter tog da også fra begyndelsen udgangspunkt huset.

Allerede året efter stiftelsen udkom det første nummer af Årbog for Arbejderbevægelsens Historie på forlaget Fremad. Årbogen udkom med talt 24 numre frem til 1994.

Sideløbende hermed udkom fra 1973 til 1994 Meddelelser om forskning i Arbejderbevægelsens Historie (fra 1992 med titlen Arbejderhistorie) med 43 numre. Siden 1995 er tidsskriftet udkommet med titlen Arbejderhistorie – tidsskrift for historie, kultur og politik.

Lørdag den 4. december 2021 er det derfor på sin plads at fejre selskabets jubilæum. Det sker som et 50+1-års jubilæum, da vi måtte aflyse sidste år på grund af coronarestriktionerne. Det forsøger vi at rette op på i år – med Xede fingre for, at det denne gang vil lykkes os at holde den røde fane højt og se både tilbage og fremad i fællesskab.

Niels Finn Christiansen (Foto: Kim Nielsen)

Jubilæumsreceptionen holdes på Arbejdermuseet i Rømersgade. Vi har sammensat et program, som byder på minder, meninger og musik – alt sammen under myndig og kyndig ledelse af ordstyreren fra den stiftende generalforsamling i 1970, Niels Finn Christiansen, som vil kaste et langt blik tilbage på dette historiske møde under overskriften: Styrvolternes vagtparade.

Der bliver musikalsk underholdning med Bertel Nygaard, arbejderhistoriker med musik i blodet. Han vil fortælle, synge og spille under overskriften: Hvad synger de røde om, og gør de det stadig?

Lizette Risgaard (Foto: FH)

Og Lizette Riisgaard, formand fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, sender en hilsen.

På programmet er der også åben mikrofon, åben bar og åbenhjertighed, alt sammen under overskriften: Må jeg bede om ordet! (mbp)

Husk Coronapas, og følg de generelle restriktioner – så går det nok altsammen.

 

 

Tid

Lørdag 4. december 2021, kl. 15-18