Hovedmændene bag ‘det røde kabinet, SFs Aksel Larsen (tv.), og statsminister Jens Otto Krag (S)
Selskabet for
Arbejderhistorie

Maribo: De røde flertal i Danmark fra 1960erne - 80erneTirsdag 27. februar 2018

Array
(
)

Hovedmændene bag ‘det røde kabinet, SFs Aksel Larsen (tv.), og statsminister Jens Otto Krag (S)

Historikeren og samfundsforskeren Søren Kolstrup fortæller om sin bog ”De røde Flertal. Håb, sejre og nederlag”.

Bogen beretter om de røde flertal i Danmark med udblik til Frankrig og Sverige. Det er historien om store håb, men også om smertefyldte nederlag – især for venstrefløjen.

Forfatteren beretter om de danske arbejderflertal 1966-67/68, 1971-73 og om venstrefløjens forsøg på at sætte en dagsorden i samfundet under og efter de omfattende påskestrejker i 1985, som sammenholdes med udviklingen i Sverige under Olof Palme (S) og i Frankrig under socialisten Francois Mitterrand.

Forfatteren stiller skarpt på både sejre og nederlag og peger herunder på reformer som bestod. Bogen afsluttes med et kapital om Helle Thorning-Schmidt-regeringen. Det inviterer fremtidens historikere til at sætte denne periode under lup for at forklare og forstå disse turbulente år.

Per B. Christensen, forhenværende formand for Socialdemokratiet i Maribo og tidligere børne- og kulturdirektør med mange års erfaring som anmelder af faghistorisk litteratur, vil levere skarpe medspil og modspil til Søren Kolstrups fremstilling af De røde Flertal.

For nærmere oplysninger kontakt:

Jakob Buhl (SFAH Lolland) tlf. 4043 3356
Kurt Kristiansen (Socialdemokratiet Lolland Øst) tlf. 2146 3394

Tid

Tirsdag 27. februar 2018, kl. 19-Tirsdag 27. februar 2018, kl. 21