Selskabet for
Arbejderhistorie

Læsekreds: Strejken i arbejderlitteraturen - aflyst

Aflyst - Læsekreds II: Strejken i litteraturenOnsdag 22. april 2020

Array
(
)

Grundet Corona-situationen aflyses denne læsekreds og udskydes til 2. halvår 2020.

Som politisk modstandsform har strejken spillet en central rolle i den moderne historie som fagbevægelsens vigtigste våben.

Den position sætter sig også igennem i litteraturhistorien, hvor der findes en omfattende – men også overset – tradition for strejkelitteratur.

Denne læsekreds dykker ned i strejkens skandinaviske litteraturhistorie.

Læsningen af (uddrag af) eksemplariske skønlitterære værker af Martin Andersen Nexø, Bente Østrup Madsen og Henrik Johanneson giver anledning til at diskutere strejkens karakteristika og historiske udvikling, ligesom læsekredsen også rejser spørgsmålet om (arbejder)litteraturens betydning og funktion.

Læsekredsen afholdes af litteraturforsker Nicklas Freisleben Lund (Syddansk Universitet), hvis afhandling ”I ambivalent kamp. Strejken og romanen, 1850-1950, modtog Arbejderhistorieprisen 2019

Læsekredsen har plads til 15 deltagere. Man melder sig for alle tre gange. Der opkræves et ‘bolle-med-ost-og-kaffe-og-te’-gebyr på 125 kr. fra alle deltagere for de tre gange. Der er tilmelding efter ‘først-til-mølle’-princippet på: sfah@sfah.dk eller: mko@arbejdermuseet.dk

Tid og sted

Aflyst
Grundet Corona-situationen aflyses dette foredrag og udskydes til 2. halvår 2020.

Onsdag 22. april 2020, kl. 17-19

Del af arrangement:
Læsekreds: Strejken i arbejderlitteraturen - aflyst

20200422