Pelle Dragsted (Ø)Kaare Dybvad (S)
Selskabet for
Arbejderhistorie

JYDERUP: Hvem skal styre - markedet eller os?Søndag 5. maj 2019

Array
(
)

Brunchforedrag og debat om alternative ejerformer, kontrol med markedet, demokrati i økonomien – hvilke veje og mod hvilke mål gennem historien og idag?

Historisk indledning om debatten om økonomisk demokrati v. ph.d. Jonas Toubøl, Københavns Universitet.

Debat med Pelle Dragsted (Ø) og Kaare Dybvad (S).

Pelle Dragsted (Ø)

Det spørgsmål har trukket spor igennem arbejderbevægelsens historie og givet anledning til forskellige forsøg på at inddæmme de uhæmmede markedskræfter. Det har også skabt politiske splittelser i arbejderbevægelsen: reform eller revolution? Hvilken vej til et andet samfund?

I arbejderbevægelsen har der historisk været talrige debatter om andre samfundsindretninger end den kapitalistiske. For eksempel ideerne om arbejderråd, nationaliseringer, statskontrol, økonomisk demokrati og selvorganisering på arbejdspladserne. Også

Kaare Dybvad (S)

forbrugerorganisering, kooperativer, kollektiver og fællesskaber har været og er på dagsordenen. Alle forsøg – bæredygtige eller ej – drejer de sig om at finde måder at få kontrol med hverdagen og fremtiden på.

Med dette arrangement lægges der med et historisk afsæt op til en aktuel visionsdebat om fælleseje, kooperation og nye ejerformer og medarbejderdemokrati i virksomhederne idag. Hvad kan en ny regering forandre?

Arrangør: SFAH og Jyderup Højskole. Gratis for SFAH-medlemmer, øvrige: 40 kr. Tilmelding til brunch (50 kr. pr. kuvert) seneste den 2. maj på: info@jyderuphojskole.dk

Tid

Søndag 5. maj 2019, kl. 09:30-Søndag 5. maj 2019, kl. 12