Selskabet for
Arbejderhistorie

Foredrag i Maribo: De røde flertal - håb, sejre og nederlagTorsdag 23. august 2018

Array
(
)

Historikeren og samfundsforskeren Søren Kolstrup fortæller om sin bog ”De røde Flertal. Håb, sejre og nederlag”.

Bogen beretter om de røde flertal i Danmark med udblik til Frankrig og Sverige. Det er historien om store håb, men også om smertefyldte nederlag – især for venstrefløjen. Forfatteren beretter om de danske arbejderflertal 1966-67/68, 1971-73 og venstrefløjens forsøg på at sætte en politisk dagsorden i samfundet under og efter de omfattende påskestrejker i 1985.

Disse erfaringer sammenholdes med de røde flertal under Olof Palme og Francois Mitterrand i 1980ernes Sverige og Frankrig. Forfatteren søger at stille skarpt på både sejre og nederlag og peger herunder på reformer som bestod.

Bogen afsluttes med et essay om Helle Thorning-Schmidt regeringen, der inviterer fremtidens historikere til at sætte denne periode under lup for at forklare og forstå disse turbulente år.

Per B. Christensen, forhenværende formand for Socialdemokratiet i Maribo, tidligere børne- og kulturdirektør og nuværende kommissionsformand vil levere skarpe medspil og modspil til Søren Kolstrups fremstilling af De røde Flertal.

Socialdemokratiet-Øst står som arrangører af mødet.

SFAH (Selskabet for Arbejderhistorie), der har udgivet ‘De røde flertal’, vil være til stede på mødet og sælge bogen til favørpris.

For nærmere oplysninger kontakt:

Jakob Buhl (SFAH Lolland) tlf. 4043 3356

Kurt Kristiansen (Socialdemokratiet Lolland Øst) tlf. 2146 3394

Tid

Torsdag 23. august 2018, kl. 19-Torsdag 23. august 2018, kl. 21